Tiesitkö, että maitoa voi myös haukata?

19.01.2018

Maito muuntuu moneksi. Siitä valmistetaan paitsi piimää, viiliä, jogurttia ja myös monenlaisia juustoja.

Kypsytettyjä juustoja voi haukata leivällä tai käyttää ruuanvalmistuksessa. Juhlavampiin tilaisuuksiin juuston ympärille voi valmistaa kokonaisen aterian. Talvella maistuu ystävien kanssa illanvietossa esimerkiksi lämmin, tuhti juustofondue tai raclette.

Arkisempaan ruokailuun kannattaa hankkia kevyttä, vähärasvaista raejuustoa ja rahkaa. Raejuusto on oiva lisä esimerkiksi kasvissosekeittoon. Juustoihin luettava rahka sopii erinomaisesti jälkiruokiin ja leivonnaisiin.

Juusto on sellaisenaan hyvä jälkiruoka joka aterian päätteeksi. Se tekee hyvää myös hampaille. Se sisältää hampaille tärkeitä ravintoaineita kuten kalsiumia ja fosforia sekä katkaisee happohyökkäyksen. Pala juustoa riittää!

Lisätietoja:

Maito ja Terveys ry, ravitsemusasiantuntija ja viestintäpäällikkö Katariina Lallukka, puh. 0400 566 202 tai katariina.lallukka(at)maitojaterveys.fi