Maitolähettilään juhannusmenu herättää ruokahalun

19.06.2018

Maidon ja ravitsemuksen asiantuntija, Maitolähettiläs Sini Kokkola grillaa juhannuksena ystäviensä kanssa. Tiedossa on tomaatti-mozzarella-basilikasalaattia alkuruuaksi, pääruuaksi uusia perunoita, silliä, kermaviilikastiketta ja grilliruokaa. Jälkiruokana maistuu Maitolähettilään raparperipiirakka.

- Teen myös maustevoin pihville itse, Sini kertoo.

Grilliin laitetaan ainakin broileria, makkaraa, täytettyjä herkkusieniä, maissia ja kesäkurpitsaa.

- Raparperipiirakan ohje on kulkenut suvussamme pitkään. Se on makea ja raikas jälkiruoka, jonka resepti on helposti muokattavissa satokauden mukaan. Esimerkiksi myöhemmin kesällä raparperin tilalla voi käyttää viinimarjoja tai omenalohkoja.

MAITOLÄHETTILÄÄN RAPARPERIPIIRAKKA

3 munaa

3 dl sokeria

1,5 dl piimää

150 g sulatettua voita

4,5 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

noin 5 dl pilkottua, kanelilla ja sokerilla maustettua raparperia

Vaniljakastike, vaniljajäätelö

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita piimä ja sulatettu voi keskenään. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauho-leivinjauhe seos taikinaan vuorotellen piimä-voi seoksen kanssa varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Ripottele sokerilla ja kanelilla maustetut raparperinpalaset taikinan pinnalle. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä ja se on saanut kauniin värin pintaan. Nauti vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.