Säilytä ja juo maito kylmänä

11.05.2017

Maito ja maitovalmisteet ovat kylmässä säilytettäviä elintarvikkeita. Ne myös maistuvat kylminä parhaiten. Lämpenevinä päivinä maidon ja pihalla syömisen kauden aikana kylmäketjun säilyminen on erityisen tärkeä.

Säilytä maito alle kuuden asteen tasaisessa lämpötilassa. Oikein säilytettynä sitä voi käyttää vielä parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin. Sen sijaan, mitä pidemmän aikaa maitoa pidetään lämpimässä, sitä huonommin se säilyy ja voi pilaantua ennen parasta ennen -päivää.

Kesähelteellä kylmäketjun katkeamista voi estää ottamalla kylmälaukun ja kylmävaraajia mukaan kauppamatkalle. Ulkona syömisen tai kahvittelun aikana maito kannattaa suojata lämmöltä ja valolta laittamalla se kylmälaukkuun.

Muista äitiä maitokahvilla ja kermaleivoksella

Sunnuntaina on äitienpäivä. Maito ja Terveys ry:n toukokuun maitojuoma onkin aamukahvi äidille. Videolla lapset valmistavat äitienpäivän yllätyksenä leivoskahvit äidille. Katso video

Lisätietoja:

ravitsemusasiantuntija ja viestintäpäällikkö Katariina Lallukka, Maito ja Terveys ry, 0400 566 202 tai katariina.lallukka(at)maitojaterveys.fi