Kuukauden maitojuoma on Maitolähettilään kerrossmoothie

15.06.2017

Maitolähettilään tapaa Farmarissa perjantaina

Maitolähettiläs 2017 Katri Rantanen suosittelee välipalaksi marjaisaa kerrossmoothieta. Katrin tapaa Farmari-maaseutunäyttelyssä perjantaina Osuuskunta Maitokolmion osastolla. Maito ja Terveys ry:n Maitolähettiläs aloitti tehtävässään Maailman maitopäivänä 1.6.

- Nyt kun marjakausi on alkamassa, on hyvä aika tyhjentää pakastinta marjoista ja kokeilla kerrossmoothieta. Se on kiva välipalaresepti, vinkkaa Katri. Hän on kehittänyt ohjeen itse.

Kesäkuun alussa Maitolähettiläs kiersi 4H-yhdistysten järjestämillä Ruokakoulu-kesäleireillä kertomassa lapsille maidosta, ravitsemuksesta ja liikunnasta.

–  Lapset jaksoivat hämmästyttävän hyvin keskittyä kuuntelemaan, Katri ihasteli leiriläisiä. – Asia kiinnosti ja keskustelua syntyi joka leirillä.

Maitolähettilään kerrossmoothie

noin 3dl marjoja
2 dl maustamatonta rahkaa
5 dl mehukeittoa

Mysliä maun mukaan

Luonnonjogurttia

Tuoreita mansikoita, mustikoita tai vadelmia

Surauta marjat, rahka ja mehukeitto sauvasekoittimella. Kokoa seoksesta, jogurtista, myslistä ja marjoista lasiin kaunis kerrosjuoma. Nauti!

Katso video


Maitolähettiläs Katri Rantanen. Kuvaaja: Leena Markkanen

Lisätietoja:
Maito ja Terveys ry
Maitolähettiläs Katri Rantanen, puh. 045 841 5155 maitolahettilas(at)meiliboxi.fi

ravitsemusasiantuntija ja viestintäpäällikkö Katariina Lallukka, puh. 0400 566 202 tai katariina.lallukka(at)maitojaterveys.fi