Kolme neljästä suomalaisesta pitää maidosta

16.11.2017

Maidosta pitää erittäin tai melko paljon tai jonkin verran kolme neljästä suomalaisesta aikuisesta. Naiset ovat miehiä kriittisempiä maidon maun suhteen – miehistä hieman useampi vastaa pitävänsä maidosta melko paljon tai jonkin verran.

Parhaiten maito maistuu nuorille, 18-29 -vuotiaille miehille. Heistä 89 prosenttia pitää maidosta erittäin tai melko paljon tai jonkin verran, eikä yksikään vastaa ”en pidä lainkaan maidosta”.

Jogurtti ja rahka maistuvat suomalaisille vielä useammalle. Yhdeksän kymmenestä vastaa pitävänsä jogurtista erittäin tai melko paljon tai jonkin verran. Naisista hieman useampi pitää jogurtista kuin miehistä.

Rahkan maku miellyttää naisia. Heistä 88 prosenttia pitää rahkasta erittäin tai melko paljon tai jonkin verran. Miehillä vastaava luku on 76 prosenttia.

Viili on kysytyn nelikon vähiten pidetty maitovalmiste. Tosin siitäkin pitää 68 prosenttia suomalaisista.

Maitotuotteiden käyttöä Maito ja Terveys ry:lle selvitti Kantar TNS. Kyselytutkimus tehtiin huhtikuussa 2017. Siihen vastasi reilu tuhat 18-74-vuotiasta suomalaista. Puolet vastaajista oli naisia ja puolet miehiä.

Lisätietoja:

Maito ja Terveys ry, ravitsemusasiantuntija ja viestintäpäällikkö Katariina Lallukka, puh. 0400 566 202 tai katariina.lallukka(at)maitojaterveys.fi