Keskiviikkona kippis, skål, salud, cin cin koulumaidolle

21.09.2017

Kansainvälistä koulumaitopäivää vietetään maailmanlaajuisesti 18. kertaa keskiviikkona 27.9.2017.

- Suomessa saa kouluruuan kanssa valita aina juomaksi maitoa veden ohella, joka on mun mielestä tosi huikee juttu, sanoo vloggaaja Matildasofiaa videollaan. Katso video Matildan sivuilta.

Maito ja Terveys ry on tehnyt kaupallista yhteistyötä kahden vloggarin kanssa. Matildasofiaa julkaisi videonsa tänään. Voice of fortuna -kanavalla julkaistaan video sunnuntaina.

Maksuton koulumaito on maailmalla harvinaista

Koulumaitopäivän viettoa koordinoi ja siitä tiedottaa FAO. Koulumaito ei ole muualla itsestäänselvyys. Siksi FAO haluaa muistuttaa maidon merkityksestä lasten ravitsemukselle.

Viime vuonna koulumaitopäivää vietettiin noin 20 maassa ympäri maailman. Aktiviteetit keskittyivät koulutapahtumiin kuten maksuttoman maidon jakeluun, seminaareihin, kirjoitus- ja piirustuskilpailuihin ja erilaisiin tapahtumiin.  

Päivää on vietetty vuosittain hyvin erilaisissa maissa, kuten meillä, Isossa-Britanniassa, USA:ssa, Uudessa Seelannissa, Perussa, Argentinassa, Chilessä, Puolassa, Etelä-Afrikassa, Etiopiassa, Thaimaassa ja Indonesiassa.

Lisätietoja:

Maito ja Terveys ry

ravitsemusasiantuntija ja viestintäpäällikkö Katariina Lallukka, puh. 0400 566 202 tai katariina.lallukka(at)maitojaterveys.fi

https://www.youtube.com/channel/UCeu3z_sOO-a07YobLuxD4Lw

http://www.fao.org/economic/est/est-commodities/dairy/school-milk