Maitovalmisteet juhlistavat pääsiäisen

01.04.2015

Maitovalmisteet kuuluvat moniin pääsiäisen perinteisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Kerma kruunaa mämmin, rahkaa ja voi ovat perinteisiä pashan raaka-aineita ja maito ja rahka luuluvat pullapohjaiseen rahkapiirakkaan.

Pääsiäisherkuista on kehitetty monenlaisia kevennettyjä ja modernimpia versioita. Esimerkiksi mämmin ja kermavaahdon liitto, mämmimousse, pehmentää mämmin voimakasta makua ja tekee siitä astetta juhlavamman. Pashan voi maustaa tai koristella keltaisilla hedelmillä. Rahkapiirakalle vaihtelua tuo keksipohjainen rahkakakku.

Myös aamu- ja välipalalle voi tuoda uusia tuulahduksia pääsiäisen väreihin ja makuihin puettuina. Esimerkiksi sitruunalla maustettu ananassmoothie piristää aamua raikkaudellaan ja värillään.

Lisätietoja: 
Maito ja Terveys ry, ravitsemusasiantuntija Katariina Lallukka, puh. 0400 566 202 tai katariina.lallukka(at)maitojaterveys.fi