Maitolähettiläs Anni suosittelee sydänmuffineja ystävänpäivänä

11.02.2015

– Ystävänpäivään sopii herkuttelu, Maitolähettiläs Anni Lehtonensanoo. – Valkosuklaan ja tuorejuuston seoksella kuorrutetut, suussa sulavat muffinit koristellaan ystävänpäivänä sydämin ja nautitaan ystävien kesken.

Terveiden elämäntapojen ja maidon lähettiläs Anni muistuttaa, että maukas ruoka on myös keino osoittaa rakkaille välittämistä ja että välillä on lupa hemmotella. Yhdessä nautittu herkkupala maistuu kaksi kertaa paremmalta kuin yksin. Lisäksi muffinien söpö koristelu on puoli ruokaa.

Maitolähettilään sydänmuffinit 

TAIKINA:
200 g voita tai pehmeää margariinia
2 dl ruokosokeria
2 kananmunaa
4 dl jauhoja
0,5 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
125 g hedelmäsosetta (esim. omena-, päärynä- tai banaani-)
2 dl jäisiä vadelmia

KUORRUTE:
100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Koristesydämiä ja -helmiä
Lisäksi noin 12–18 irtovuokaa

OHJE:
1)    Vatkaa margariini ja ruokosokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat vatkaten.
2)    Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.
3)    Pyöräytä myös maito, hedelmäsose ja kohmeiset vadelmat sekaan.
4)    Nostele taikinaa muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 min ajan.
5)    Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Levitä seosta jäähtyneille muffineille ja ripottele koristeet.
6)    Nautiskele ja tarjoa rakkaimmille!

Lähde: Maitolähettilään ruokaohjearkisto
Lisätietoja:
Maitolähettiläs Anni Lehtonen, puh. 045 345 6888, maitolahettilas(at)maitojaterveys.fi