Ravitsemuskatsaus

Ravitsemuskatsaus on lehti ravitsemuksen, opetuksen ja terveydenhuollon ammattilaisille. Sen voi tilata maksutta työpaikalle. Lehti ilmestyy 2 kertaa vuodessa. Lehden toimituskunta 


Tilaa lehti, tee osoitteenmuutos tai peruuta tilauksesi tästä >>

Uusin lehti

Ravitsemuskatsaus 1/2014 -lehden sähköinen versio (painetun lehden pdf-tiedosto)

Sisältö

Lukijalle

Ravitsemussuositukset
  • ”Hei, muistittehan ravitsemuksen"
  • Suomalaisten ruokatottumukset kehittyvät pääosin myönteisesti
  • Uudet ravitsemussuositukset käytäntöön
  • Tarkennus D-vitamiinisuositukseen
  • Syö hyvää innostaa ja kannustaa
  • Millainen on terveyden kannalta paras ruokavalio?

Ajankohtaista
  • Hyvä, paha mielihyvä
  • Suomalaiset Pohjoismaiden pulskimpia
  • Sairauteen liittyvä vajaaravitsemus heikentää elämänlaatua
  • Osteoporoosin Käypä hoito -suositus on päivitetty

Joukkoruokailu ja maito
  • Arvo ruualle ja sen tekijöille
  • Tietoa kouluruokailusta
  • Suomalaisen kouluruokailun viestiä viedään maailmalle
  • Maito on tärkeää taloudelle ja ravitsemukselle
  • Maitovalmisteista apua diabeteksen ehkäisyyn

Väitöksiä
  • Maitohappobakteeri voi vähentää koliikki-itkua
  • Syntymäkoko vaikuttaa ruokatottumuksiin
  • Maitoallergia aiheuttaa luultua harvemmin pikkulasten vatsaoireita
  • Lisäainefosfori vaikuttaa luustoon negatiivisesti
  • Hapatettu täysjyvävehnäleipä sopii ruisleivän kaveriksi

Kirjallisuutta
  • Tuore kirja päivittää maitotietoutta
  • Opas keski-ikäisten ja ikääntyneiden ruokavalintoihin
  • Kestävä vai ravitseva?
  • Kirjoja ruokakulttuurista ja -kasvatuksesta

Kulutuslukuja 2013
  • Ravintotase kertoo elintarvikkeiden kulutuksesta