Ravitsemuskatsaus

Ravitsemuskatsaus on lehti ravitsemuksen, opetuksen ja terveydenhuollon ammattilaisille. Sen voi tilata maksutta työpaikalle. Lehti ilmestyy 2 kertaa vuodessa. Lehden toimituskunta 


Tilaa lehti, tee osoitteenmuutos tai peruuta tilauksesi tästä >>

Uusin lehti

Ravitsemuskatsaus 2/2013 -lehden sähköinen versio (painetun lehden pdf-tiedosto)


Sisältö

Lukijalle

Ravitsemussuositukset

  • Tutkittuun terveystietoon luotetaan
  • Huomio ruokavalion kokonaisuuteen
  • Ikääntyneiden proteiinin saantisuositus


Mitä Suomalaiset syövät?

  • Suomalaisten ruokavaliossa monenlaisia muutoksia
  • Eväitä vai henkilöstöravintolaruokaa?
  • Lisää pehmeää rasvaa, vähemmän sokeria
  • Ruokakulttuuri muotoutuu perheissä


D-vitamiini ja luusto

  • Luustoterveyden laiminlyönti huolestuttaa
  • Lasten D-vitamiinin saanti on lisääntynyt
  • Maahanmuuttajien D-vitamiinitilassa parannettavaa


Ajassa

  • Andien ravintokasvit laajentavat suomalaista ruokavaliota
  • Terveyttä pohjoismaisesta ruokavaliosta 
  • Lasten painonhallintaa tukeva toimintaohjelma palkittiin
  • Äidin maidonkäyttö vaikuttaa lapsen pituuteen
  • Maitovalmisteilla suorituskykyä iäkkäille
  • Lapsuuden maidot tuntuvat vielä vanhanakin


Väitöksiä

  • Ravitsemusohjaus ja raskaudenjälkeinen painonhallinta
  • Ateriarytmillä yhteyksiä nuorten painoon
  • Motivaatio ja tieto auttavat terveellisiin valintoihin 
  • Ruokavaliolla voi vaikuttaa masennusriskiin
  • Rasvaisen ruokavalion vaikutus suoliston limakalvoesteeseen


Kirjallisuutta

  • Hellävarainen ohjaus avuksi nuorten itsesäätelyyn


Kulutuslukuja 2012

  • Elintarvikkeiden kulutus selviää ravintotaseesta