Maitopäivät

Maailman maitopäivä

Kesäkuun ensimmäisenä vietettiin maailman maitopäivää ympäri maailman. Meillä Suomessa julkistettiin Maitolähettiläs 2017 Maitoaamutapahtumassa. Lue tiedote

Tänä vuonna Maailman maitopäivää vietettiin 79 maassa 587 tapahtumassa.

Maailman maitopäivää on vietetty vuodesta 2001 FAO:n koordinoimana. Päivää vietetään samaan aikaan ympäri maapalloa. Sen tarkoituksena on muistuttaa maidon merkityksestä ravitsemuksessa.

Suomessa maailman maitopäivää vietettiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1936.


Kansainvälinen koulumaitopäivä

Kansainvälistä koulumaitopäivää vietetään syyskuun viimeisenä keskiviikkona ympäri maailman. Päivää on juhlistettu jo vuodesta 2000.

Vuonna 2017 päivää juhlitaan keskiviikkona 27.9.

Viime vuonna koulumaitopäivää vietettiin maailmanlaajuisesti keskiviikkona 28.9.2016. Maito ja Terveys lähetti alakouluihin aineistoa hauskalla eläinteemalla: julisteen ja kaksi tarraa maidonannostelijoihin. Teema jatkoi edellisvuotista eläinteemaa.

Kansainvälisen koulumaitopäivän viettoa maailmalla koordinoi FAO. Päivää on perinteisesti vietetty yli 30 maassa ympäri maailman. Päivän vieton tarkoituksena on kiinnittää huomiota koulumaidon merkitykseen oppilaiden ravitsemuksessa.FAO:n sivuilla on kooste edellisten vuosien koulumaitopäivien vietosta

Suomessa koulumaitopäivä on joka koulupäivä. EU on tukenut koulumaidon tarjoamista jo vuodesta 1995 lähtien. Tuen tarkoituksena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja terveellisten elämäntapojen sekä terveys- ja ruokakasvatuksen edistäminen.